Bästa Kameralinsen 2022

Kameralinser gör det möjligt för användare att fånga objekt långt borta, i en mängd olika färger och texturer. Det finns många olika typer av objektiv för många olika kameror att välja mellan. Användare kan välja mellan tele-, makro- eller vidvinkelobjektiv för att lägga till sina kameror för en mängd olika bilder. Här är de högst rankade kameralinserna från experter och användare.

Topp 10 Kameralinser

Tamron 70-180mm F2.8 Di III VXD for Sony E

Tamron 70-180mm F2.8 Di III VXD for Sony E

⭐ 99 / 100

Tamron 70-180mm F2.8 DI III VXD för Sony E är en högkvalitativ DSLR-lins som erbjuder ett brett utbud av brännvidd och en ljus f / 2,8-bländare. Linsen har ett 6-element, 4-gruppsdesign med två UD (ultra lågdispersion) glaselement, en XLD (extra lågdispersion) glaselement och ett LD (lågdispersion) glaselement. Linsen har också ett internt fokuseringssystem, vilket ger smidig och tyst autofokusprestanda. Med en maximal förstoring av 1: 5.6 är denna lins idealisk för porträtt, landskap och andra kreativa skott. Tamron 70-180mm F2.8 Di III VXD för Sony E är tillgänglig i svart eller silver.

Laowa 100mm F2.8 Ultra Macro Apo for Nikon Z

Laowa 100mm F2.8 Ultra Macro Apo for Nikon Z

⭐ 96 / 100

Laowa 100mm F2.8 Ultra Macro APO för Nikon Z är en makrolins med en brännvidd på 100 mm och en maximal öppning av F2.8. Denna lins är utformad för att fungera med Nikon Z Mount och har en manuell fokusering, som är idealisk för makrofotografering. Det har också en optisk bildstabilisator, som är användbar vid fotografering i svagt ljus. Linsen har ett minimum fokuseringsavstånd på 0,39 m och väger 870G, vilket gör det enkelt att bära runt under långa perioder.

Sony FE 35mm F1.4 GM

Sony FE 35mm F1.4 GM

⭐ 95 / 100

Sony Fe 35mm F1.4 GM är en högkvalitativ lins för Sonys fullramspegelfria kameror. Det är en av de mest populära linserna för Sony-kameror, med 95 av 100 i poäng och 4,8 av 5 stjärnor från 57 omdömen. Det är också en av de topprankade linserna på Amazon med 3 expertrecensioner.

Sigma 85mm F1.4 DG DN Art for Sony E

Sigma 85mm F1.4 DG DN Art for Sony E

⭐ 93 / 100

Sigma 85mm F1.4 DG DN Art for Sony E är en professionell klasslins med en snabb F1.4-bländare som levererar fantastiska resultat i svagt ljus. Dess stora, rundade 9-bladmembran skapar smidig bokeh och vackert ur fokusområden. Linsen har en flytande optisk design som fördelar vikten av linsen jämnt över hela sin yta för att minska risken för vignettering och förvrängning. Denna lins är kompatibel med fullram och APS-C-sensorer och erbjuder ett minimalt fokuseringsavstånd på 45cm.

Samyang AF 75mm F1.8 for Sony E

Samyang AF 75mm F1.8 for Sony E

⭐ 91 / 100

Samyang AF 75mm F1.8 för Sony E är en snabb, högkvalitativ lins med en F1.8 maximal bländare. Linsen är speciellt utformad för Sony-spegelfria kameror och har en manuell fokusring och en manuell bländarring. Denna lins är idealisk för fotografering i låga ljusförhållanden eller vid fotografering i stängkvarter.

Laowa 65mm F2.8 Ultra Macro for Sony E

Laowa 65mm F2.8 Ultra Macro for Sony E

⭐ 91 / 100

Laowa 65mm F2.8 Ultra Macro för Sony E är en främsta lins som kan fästas på Sony E-mount-kamerorna. Den har en brännvidd på 65 mm och en maximal öppning av F2.8. Linsen är konstruerad för närbild fotografi och har ett lägsta fokusavstånd på 0,25 m.

Laowa 65mm F2.8 Ultra Macro for Fujifilm X

Laowa 65mm F2.8 Ultra Macro for Fujifilm X

⭐ 91 / 100

Laowa 65mm F2.8 Ultra Macro för Fujifilm X är en makro-lins som är perfekt för fotografer som vill ta närbilder av små föremål. Den har en 91% rating och 8 recensioner på Amazon.com. Linsen är 4,6 av 5 stjärnor och kostar $ 399.

Fujifilm Fujinon XC 35mm F2

Fujifilm Fujinon XC 35mm F2

⭐ 89 / 100

Fujinon XC 35mm F2 är en högkvalitativ lins med en poäng på 89 av 100 och 4,5 stjärnor av 5 på Amazon. Den är tillgänglig för köp i svart, silver eller vit. Den har 12 recensioner och 2 expertrecensioner.

Nikon Nikkor Z 70-200mm F2.8 VR S

Nikon Nikkor Z 70-200mm F2.8 VR S

⭐ 86 / 100

NIKON NIKKOR Z 70-200mm F2.8 VR S är en högkvalitativ telefotozoomobjektiv med en effektiv brännvidd på 200 mm. Den har vibrationsreduceringsteknik för att minska effekterna av kameraskakning och har en maximal bländare av F / 2.8 för att ge överlägsen prestanda under låga ljusförhållanden. Linsen är konstruerad för användning med Nikon DSLR-kameror med ApS-C-sensorer, och den innehåller en stativkrage och reversibel linshuvud.

Samyang MF 85mm F1.4 MK2 for Canon M

Samyang MF 85mm F1.4 MK2 for Canon M

⭐ 79 / 100

Samyang MF 85mm F1.4 MK2 är en högkvalitativ lins för Canon-kameror. Det har en poäng på 79 av 100, 4 stjärnor och 12 omdömen. Denna lins är skarp och ger vackra bilder med stor kontrast. Det är också mycket prisvärt, vilket gör det till ett utmärkt val för fotografer på en budget.

Senaste i Kameralinser

⭐ 86
Panasonic Lumix G 25mm F1.7 ASPH for Micro 4/3
Panasonic Lumix G 25mm F1.7 ASPH for Micro

656 betyg & recensioner

⭐ 90
Fujifilm XF 16mm F2.8 R WR
Fujifilm XF 16mm F2.8 R WR

13 betyg & recensioner

⭐ 91
Fujifilm Fujinon XF 50mm F2 R WR
Fujifilm Fujinon XF 50mm F2 R WR

1385 betyg & recensioner

⭐ 95
Fujifilm Fujinon XF 35mm F2 R WR
Fujifilm Fujinon XF 35mm F2 R WR

454 betyg & recensioner

⭐ 90
Samyang 12mm F2.0 NCS CS for Sony E
Samyang 12mm F2.0 NCS CS for Sony E

754 betyg & recensioner

Kameralinser bäst i test

Teleobjektiv

Ett teleobjektiv är ett objektiv som hjälper kameran att fånga objekt som är långt borta. De kallas också långa linser. Ett teleobjektiv har en hel del förstoring. Det gör att kameran kan zooma in väldigt nära. Dessa linser används oftast för sport- eller naturfotografering. De är inte särskilt bra för porträttfotografering eftersom de förvränger ansiktet på den som fotograferas.

Makroobjektiv

Dessa objektiv används för att ta närbilder. Makroobjektiv kan fokusera på små föremål på nära avstånd. Detta gör att användaren kan ta detaljerade bilder av små föremål som blommor, insekter eller dina skor.

Vidvinkellinser

Vidvinkelobjektiv används för att fånga vida scener. De kallas även vidvinkellinser. De används för att fånga objekt som är nära kameran samt objekt som är långt borta. De används ofta för landskapsbilder. De används också för att ta gruppbilder med ett stort antal personer i dem.

Zoomobjektiv

Ett zoomobjektiv är ett objektiv som används för att ta bilder på olika avstånd. De kallas också variabla linser. Dessa linser är uppbyggda av ett antal olika linser som kan flyttas närmare varandra eller längre ifrån varandra. De används för att ta närbilder såväl som landskapsbilder.

Kameralinstillbehör

Det finns ett antal tillbehör som används med kameror. Kameraväskor används för att bära runt kameran på ett säkert sätt. Stativ används för att stabilisera kameran för att ta bilder med lång exponering. Blixtenheter används för att lägga till ljus till mörka bilder.

Vad definierar den bästa kameralinsen

Det finns ett antal saker som ligger till grund för tillverkningen av det bästa kameraobjektivet. Det finns pris, storlek och vikt, bildkvalitet och hållbarhet. Kvaliteten på objektivet hjälper till att bestämma kvaliteten på de bilder och videor som tas. Storleken och vikten på linsen hjälper till att avgöra hur lätt den är att bära runt och hur mycket den väger i väskan. Hållbarheten hjälper till att avgöra hur länge linsen håller och hur bra den håller. Bildkvaliteten hjälper till att avgöra hur tydliga och skarpa bilderna och videorna är.

Att välja rätt kameralins för din kamera

Det finns ett antal olika kameralinser som finns tillgängliga för en kamera. Det är viktigt att objektivet som du väljer för din kamera är kompatibelt med den typ av kamera du har. Det är också viktigt att du väljer ett objektiv som du har råd med och ett som du enkelt kan bära med dig. Det är också viktigt att du väljer ett objektiv som tar den typ av foton och filmer som du skulle vilja ta.

Vanliga frågor

Hur fungerar kameralinsen?

En kameralins har ett antal olika delar. Den första delen av linsen är glaset. Glaset används för att fokusera ljuset på sensorn. Den andra delen av linsen är iris. Iris används för att kontrollera mängden ljus som släpps in på sensorn. Den tredje delen är diafragman som används för att styra skärpedjupet.

Vad är skillnaden mellan ett DSLR-kameraobjektiv och ett kompaktkameraobjektiv?

En DSLR-kameralins är större och tyngre än en kompaktkameralins. DSLR-kameralinser är gjorda av bättre material som är mer hållbara. De är också gjorda med mer precision. På grund av detta är DSLR-kameraobjektiv dyrare.

Vilka är de olika kameralinsalternativen?

Det finns ett antal olika kameralinsalternativ. Det finns zoomobjektiv, vidvinkelobjektiv, makroobjektiv, teleobjektiv och fiskögonobjektiv. Zoomobjektiv används för att ta närbilder såväl som landskapsbilder. Vidvinkelobjektiv används för att ta vidvinkelbilder. Makroobjektiv används för att ta detaljerade bilder av små föremål. Teleobjektiv används för att ta närbilder av objekt som är långt borta. Fisheye-linser används för att ta breda, cirkulära bilder.

Vad är kameralinsfilter?

Kameralinsfilter används för att skydda kameralinsen. De används också för att få bilden att se annorlunda ut. Det finns ett antal olika kameralinsfilter att välja mellan. De är UV-filter, polariserande filter, neutrala densitetsfilter, cirkulära polariserande filter och graderade neutrala densitetsfilter.