Bästa Kamerablixten 2022

Kamerablixtar används för att belysa mörka fotomiljöer genom att ge en ljusblixt för att fånga det perfekta fotot. De högst rankade kamerablixterna finns i listan nedan.

Topp 10 Kamerablixtrar

Godox V860II for Fujifilm

Godox V860II for Fujifilm

⭐ 90 / 100 - Mästerläge, Slavläge

Godox V860II för Fujifilm är en kraftfull blixt som är perfekt för professionella fotografer. Den har masterläge och slavläge, vilket gör att du kan styra blixten från kameran eller från själva Flash. Det har också en 90 av 100 i poäng och 752 användarrecensioner.

Godox V1 for Nikon

Godox V1 for Nikon

⭐ 88 / 100 - Mästerläge, Slavläge, Svänghuvud

Godox V1 är en kraftfull och mångsidig blixt som kan användas som en master eller slavenhet. Den är kompatibel med Nikon-kameror, och kan användas som studsa eller som ett nyckelljus. Godox V1 är utrustad med ett svänghuvud, vilket gör att du kan justera ljusstrålens vinkel för mer mångsidighet. Godox V1 har också masterläge och slavläge, vilket gör att du kan styra makt och utmatning av blixten med din kamera.

Godox V1 for Olympus/Panasonic

Godox V1 for

⭐ 90 / 100 - AF-Ass-Assible Illuminator, Mästerläge, Slavläge

Godox v1 för är en kamera-blixt med ett masterläge och slavläge. Den har en AF-Ass-Assist-belysning och är rankad 4,5 stjärnor med 138 omdömen och 3 expertrecensioner.

Godox V1 for Fujifilm

Godox V1 for Fujifilm

⭐ 90 / 100 - Mästerläge, Slavläge, Svänghuvud

Godox V1 är en högpresterande flashenhet med ett svänghuvud för enkel positionering. Den har ett masterläge och ett slavläge, så att det kan fungera med annan off-camera blinkar. Den levereras med en diffusor och softbox, och har en justerbar effekt på 1/1000 till 1 / 10.000. The Godox V1 har 136 omdömen och 3 expertrecensioner, vilket ger en 4,5 av 5 stjärnor och en övergripande poäng på 90%.

Godox V1 for Canon

Godox V1 for Canon

⭐ 88 / 100 - AF-Ass-Assible Illuminator, Slavläge

Godox V1 är en kraftfull och mångsidig flashenhet som kan producera upp till 1200Ws makt. Den här kraftfulla flashenheten har en mängd olika funktioner, inklusive en inbyggd AF-assistansbelysning, slavläge och mer.

Profoto A1X for Fujifilm X

Profoto A1X for Fujifilm X

⭐ 100 / 100 - AF-Ass-Assible Illuminator

Profoto A1X är en kraftfull blixt som är utformad för Fujifilm X-Series-kamerorna. Den har en kraftfull AF-Ass-Ass-belysator för att hjälpa fotografer att uppnå exakt fokus i lågt ljus och har en väderförseglad kropp som är damm och vattenbeständig. A1X har också en inbyggd radiomottagare för fjärrkontroll, så att fotografer kan ställa in kameran på några sekunder.

Sony HVL-F28RM

Sony HVL-F28RM

⭐ 98 / 100 - AF-Ass-Assible Illuminator

Denna Sony HVL-F28RM är en kameraflash som har en rating av 98 av 100 och 4,9 av 5 stjärnor med 12 användarrecensioner. Den har en AF-Ass-Assist-belysning för förbättrad med fokus på låga ljusförhållanden.

Fujifilm EF-60

Fujifilm EF-60

⭐ 96 / 100 - Svänghuvud

FUJIFILM EF-60 är en kamera-blixt som ger en kraftfull och effektiv ljuskälla för din kamera. Den har ett svänghuvud med en rotation på 360 grader, och den har en strömindikator för att meddela när batteriet är lågt. Den har ett integrerat Bounce-kort, och det kommer med en väska.

Nissin i60A + Air 10s for Sony

Nissin i60A + Air 10s for Sony

⭐ 92 / 100 - AF-Ass-Assible Illuminator, Byggd i radiomottagare, Slavläge

Nissin i60a + Air 10s för Sony är en kameraflash som är 92 av 100 i poäng och har 4,6 av 5 stjärnor från 45 omdömen. Den har AF-Ass-Assist-belysning, inbyggd radioregn och slavläge.

Profoto A10 Off-Camera Kit for Sony

Profoto A10 Off-Camera Kit for Sony

⭐ 92 / 100 - AF-Ass-Assible Illuminator

Profoto A10-kammaren för Sony är ett kraftfullt och bärbart belysningssystem som är perfekt för någon fotograf. Med ett kraftfullt och mångsidigt ljushuvud, en softbox och en reflektor, är detta kit perfekt för fotografer som vill skapa vackra porträtt och stilleben. Ljushuvudet har en AF-Ass-lysare som gör det enkelt att fokusera i låga ljussituationer. Denna sats innehåller också en bärväska, nätsladd och en nätadapter.

Senaste i Kamerablixtrar

⭐ 94
Nikon SB-700
Nikon SB-700

1750 betyg & recensioner

⭐ 95
Canon Speedlite 600EX II-RT
Canon Speedlite 600EX II-RT

606 betyg & recensioner

⭐ 86
Nissin Di700A for Olympus
Nissin Di700A for Olympus

256 betyg & recensioner

⭐ 85
Canon Speedlite 470EX-AI
Canon Speedlite 470EX-AI

529 betyg & recensioner

⭐ 94
Canon Speedlite 430EX III-RT
Canon Speedlite 430EX III-RT

929 betyg & recensioner

⭐ 91
Nissin MF18 for Canon
Nissin MF18 for Canon

126 betyg & recensioner

⭐ 88
Nikon SB-5000
Nikon SB-5000

269 betyg & recensioner

⭐ 92
Nissin MF18 for Nikon
Nissin MF18 for Nikon

286 betyg & recensioner

Kamerablixtrar bäst i test

Vad är en kamerablixt

En kamerablixt är en lampa som används för att belysa motivet på ett foto. Det är ett tillbehör till en kameratelefon eller en digitalkamera, kamerablixten är ansluten till kamerahuset med en elektrisk ledning. En kamerablixt kan fästas på ovansidan av kameran eller så kan den fästas på sidan av kameran. En kamerablixt används vanligtvis i svagt ljus och mörka miljöer men den kan också användas i väl upplysta miljöer för bättre ljus.

Olika typer av kamerablixtar

Det finns tre typer av kamerablixtar. Dessa är popup-blixten, den externa blixten och ringblixten.

Popup-blixt

Popup-blixten är den vanligaste typen av kamerablixt där blixten hoppar ut ur kameran när blixten behövs. När blixten inte används är den dock dold i kamerahuset.

Extern blixt

Den externa blixten är monterad på kameran. Den är ansluten till kameran med en elektrisk ledning. Den externa blixten styrs av en på/av-knapp på blixten.

Ringblixt

Ringblixten används för närbildsfotografering. Ringblixten bärs runt kameralinsen. Den har en serie strober som är arrangerade runt linsen. Detta arrangemang av blixtljus omger kameralinsen. Ringblixten används för närbildsfotografering.

Fördelarna med att använda en kamerablixt

Den största fördelen med att använda en kamerablixt är att den ger ljus i mörka miljöer. En kamerablixt kan användas för att lysa upp mörka miljöer så att du kan ta bilder av motiv i mörker eller med svagt ljus.

Kamerablixten används också för att eliminera oönskade skuggor, den hjälper till att eliminera skuggor i ansiktet. Kamerablixten skapar en jämn fördelning av ljuset i ansiktet, vilket gör att fotografen kan ta tydliga närbilder av motivet.

Kamerablixten kan också användas för att minska röda ögon. Röda ögon orsakas av att blixtljus kommer in i kameralinsen och reflekteras från ögat. Detta reflekterade ljus är effekten av röda ögon.

Vissa kamerablixtar har även ett automatiskt svagt ljusläge, detta läge aktiverar automatiskt kamerablixten när miljön är mörk. Detta läge gör att fotografen kan ta bilder utan att manuellt behöva slå på kamerablixten.

Vanliga frågor

Hur fungerar kamerablixtfotografering?

En kamerablixt används för att lysa upp mörka miljöer så att du kan ta bilder i dessa områden. Kamerablixten ser till att du får den perfekta bilden under alla förhållanden.

Vad gör en kamerablixt?

En kamerablixt fungerar genom att avge en ljusskur som används för att belysa motivet på ett foto. En kamerablixt används för att ge ljus i mörka miljöer. En kamerablixt hjälper till att eliminera skuggor på motivets ansikte. En kamerablixt hjälper också till att eliminera röda ögon.

Är en kamerablixt ett måste?

Kamerablixten är inget måste. Det rekommenderas dock att du använder en kamerablixt i svagt ljus, mörka miljöer. En kamerablixt hjälper dig att få den perfekta bilden varje gång.